Lody pistacjowe
Opis
Ile razy słyszeliśmy, że nasze lody pistacjowe na pewno nie są z pistacji, bo nie są zielone. Słysząc coś takiego częstujemy naszego gościa produkowanymi przez nas lodami pistacjowymi i po chwili widzimy uśmiech na jego obliczu. I juz wiemy, nie będzie chciał już innych lodów pistacjowych.
Nasza przygoda z lodami rozpoczęła się od lodów pistacjowych. Zostaliśmy zaproszeni do jednej z warszawskich lodziarni i tam spróbowaliśmy właśnie lodów pistacjowych, które nas oczarowały i wtedy zapadła decyzja: robimy to! Też chcemy robić takie lody!
Receptura ewoluowała przez te wszystkie lata. W końcu opracowaliśmy metodę produkcji własnej pasty pistacjowej. Tak sami selekcjonujemy orzechy pistacji, powoli je prażymy a potem długo mielimy na gładką pastę przez przynajmniej 12 godzin. Pasta która powstaje w ten sposób ma kolor lekko brązowy wpadający w złoty, bo nie używamy zielonego barwnika (chlorofilu). Ale ten smak, ten zapach podczas mielenia pistacji, który unosi się w całej naszej pracowni, jest zniewalający. Możemy się założyć, że są to jedne z najlepszych lodów pistacjowych w Polsce.
Lody dostępne są w dwóch rodzajów opakowań:
- 400 g - 6-7 standardowych porcji
- 150 g - 2-3 standardowe porcje
Zadzwoń i sprawdź dostępność.
Słupsk - 508 480 986
Ustka- 694 707 530